Lapsille

Lapsiperhetila sijaitsee luentosalissa A06. Täällä lapsiperheet voivat levähtää ja paikalla on myös pientä puuhaa pienille.

Lapsille ja nuorille sopivaa ohjelma lauantaina 2.7. Finnconissa

kello 12.00 – 13.00
Von Hetulan tietokilpailu Eläinten oudoista tavoista

Tiedätkö, minkä väristä on virtahevon maito? (Psst! Ei ainakaan valkoista!) Lapsille suunnattu hauska tietovisailu eläinkunnan erikoisuuksista biologi-seikkailijatar Floora von Hetulan hengessä. Ai siis kenen? (Psst! Tietokilpailu perustuu Heikki Nevalan ja Carlos da Cruzin kirjaan Tutut oudot eläimet). Osallistujien kesken arvotaan kaksi hienoa kirjapalkintoa.

kello 13.00 – 14.00
Tanssillinen tarina menneistä ajoista
Saltatores Tavastenses

Saltatores Tavastenses (Hämeen keskiaikaseuran tanssijat) kertoo lyhyen keskiaikahenkisen sadun prinsseistä, prinsessoista, ritareista ja valtataisteluista. Tarinaa kuvitetaan ja elävöitetään historiallisten tanssikoreografioiden kautta. Tervetuloa aikamatkailemaan!

kello 15.00 – 16.00
Kirjavinkkausta lapsille ja nuorille
Matti Karjalainen, Pia Göös, alustavasti Suvi Oksanen.

Lukuvinkkejä suoraan kirjastojen uumenista! Kohderyhmänä alakoululaiset, yläkoululaiset ja kaikki muut joita lasten- ja nuortenkirjallisuus kiinnostaa.

kello 17.00 – 18.00
Masquerade/Naamiaiset

Finnconissa järjestetään jälleen naamiaiskilpailut! Naamiaiskilpailua tukemassa tänä vuonna on Naamiojänis.f Mukaan mahtuvat niin yksilö- kuin ryhmäpuvutkin ja aiheeksi sopii kuka tahansa science fictioniin, fantasiaan tai kauhuun liittyvä hahmo.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä nimesi, yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ja esittämäsi hahmon nimi/mistä (kirjasta/tv-sarjasta/pelistä/leffasta yms.) hahmo on osoitteeseen naamiaiset@2016.finncon.org

Naamiaiset pidetään lauantaina, ja palkinnot jaetaan iltabileissä. Alle 18-vuotiaille osallistujille toimitetaan palkinnot erikseen.

Ja Finnconiinhan voi toki tulla naamiaisasussa vaikka ei naamiaiskilpailuun osallistuisikaan!

Myös näytteilleasettajillamme, kuten lautapelikahvila Tavernalla on nuorempaa väkeä kiinnostavaa tarjontaa.