Jasper Fforde

jasper_2011333x500

Kuva: Mari Fforde, lähde: http://jasperfforde.com

Jasper Fforde toimi kaksikymmentä vuotta elokuvateollisuuden parissa ennen kuin hänen esikoisromaaninsa The Eyre Affair pääsi New York Timen Bestseller listalle vuonna 2001. Sen jälkeen hän on kirjoittanut kaksitoista muuta romaania. Hänen seuraava romaaninsa, ‘Early Riser’, julkaistaan Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa alkuvuodesta 2016.

Fforden tyyli on monivivahteinen yhdistelmä eri genrejä, ja sitä voisikin ehkä kuvailla ilahduttavaksi yhdistelmäksi komedia-SF-trilleri-rikos-satiiri -genreistä. Hän myöntää avoimesti olevansa kiinnostunut paitsi kirjoista myös tavoista joilla ihmiset lukevat ja siitä mitä he lukevat. Hän on virkistänyt väsähtäneitä genrejä ja saanut paljon innostuneita faneja ympäri maailman.

Fforde on kirjoittanut kirjoja niin poliisien menettelytavoista kuin lastenrunojen hahmoistakin, nuortenkirjasarjan Magiasta ja Lohikäärmeistä joka sijoittuu nuhuiseen maailmaan jossa magia on katoamassa sekä Shades of Gray-romaanin post-apokalyptisestasta maailmasta jossa sosiaalinen hierarkia perustuu siihen mitä värejä ihmiset pystyvät näkemään.

Fforde reputti walesin kansalaisuustestinsä väittäessään Gavin Hensonia TV-kokiksi, mutta tästä vastoinkäymisestä huolimatta hän asuu ja työskentelee edelleen adoptoimassaan valtiossa. Hänellä on walesilainen vaimo, kaksi walesilaista tytärtä ja walesilainen koira, joka on hullu (mutta ei sen vuoksi, että se on walesilainen).

Lue lisää Jasper Fforden nettisivuilta.

Viikonlopun ohjelmanumerot:

Perjantai
16.00 On Writing

Lauantai
10.00 Avajaiset
11.00 Jasper Fforde: The Writer’s Journey
13.00 From Writer to Author
15.00 Kaffeeklatch
16.00 Signeeraus

Sunnuntai
12.00 Guest of Honor interview
15.00 Moomins and Writing
17.00 Päättäjäiset