Mikä Finncon?

Vuonna 2016 Finncon järjestetään Tampereella 1. – 3.7.2016, Tampereen yliopistolla. Tapahtuman kunniavieraat ovat brittikirjailija Jasper Fforde, suomalainen kirjailija Anne Leinonen sekä amerikkalainen kirjailija Catherynne M. Valente. Fanikunniavieraaksi saapuu pitkäaikainen fandom-aktiivi Eeva-Liisa Tenhunen. Akateemisen ohjelmalinjan tutkijavieras on italialainen Raffaella Baccolini.

Finncon on tieteis- ja fantasiakirjallisuuteen painottunut tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986 Helsingissä. Tampereella tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2008, yhdessä japanilaisen kulttuurin tapahtuman Animeconin kanssa. Edellisen kerran Finncon järjestettiin Tampereella vuonna 2012 ja se keräsi noin 4000 kävijää viikonlopun aikana. Finncon onkin yksi Euroopan suurimmista tieteis- ja fantasiakirjallisuustapahtuma.

Finncon 2016 järjestetään tamperelaisten kirjallisuusharrastajien toimesta, vapaaehtoisvoimin. Tapahtumassa on perinteisesti useita kymmeniä tunteja puheohjelmaa (luentoja, paneelikeskusteluja, haastatteluja) sekä muuta ohjeisohjelmaa, kuten työpajoja ja naamiaiset. Tämän vuoden teeman on sadut, joka tulee myös näkymään osassa järjestettävästä ohjelmasta. Tapahtumaan ei ole ikärajaa, mutta yksittäisiin ohjelmiin saattaa olla pääsy vain täysi-ikäisillä.

Finncon on avoinna kävijöille seuraavasti:
Perjantaina 1.7. klo 14-18
Lauantaina 2.7. klo 10-18
Sunnuntaina 3.7. klo 11-17 (akateeminen ohjelma 10-17.30)

Finncon on pääsymaksuton. Tervetuloa!