Taidetta Finnconissa

Tämän vuoden Finnconista löytyy kaksi taidenäyttelyä, jotka esittelevät satu- ja lastenkirjakuvitusta. Näyttelyt löytyvät Yliopiston 3. kerroksesta.

Lastekirjataiteen aarteita Finncon 2016

Lastekirjataiteen aarteita
Finncon 2016

Lastenkirjataiteen aarteita –näyttely

Julistenäyttely esittelee Lastenkirjainstituutin (LKI) lastenkirjataiteen kokoelman aarteita. Näyttelyssä nähdään lastenkirjataiteen klassikoiksi nousseita kuvituksia Maija Karmalta, Camilla Mickwitziltä ja Hannu Tainalta, sekä tämän päivän kuvittajien Sari Airolan ja Riitta Uusitalon töitä.

LKI on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden edistämiskeskus ja erikoiskirjasto. Lastenkirjainstituutilla on myös 2500 lastenkirjataiteen kuvitusoriginaalin kokoelma. LKI palvelee ammattilaisia, harrastajia sekä tiedotusvälineitä lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä, ja järjestää yksin ja yhteistyössä erilaisia näyttelyitä, tapahtumia ja seminaareja.

www.lastenkirjainstituutti.fi

Kuva: Maya Hahto

Kuva: Maya Hahto

Maya Hahto – Satukuvituksia

Yliopiston aulassa on Maya Hahdon satukuvitusnäyttely tapahtuman ajan. Työt ovat tuttuihin satuihin perustuvia satukuvituksia sekä kuvituksia satuihin jotka (vielä toistaiseksi) ovat olemassa vain esillä olevissa maalauksissa.

Maya Hahto on tamperelainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka erityisalaa ovat realistiset muotokuvat ja satukuvitus. Näyttelyn lisäksi hän on myös vastannut Finnconin 2016 ohjelmakirjan taitosta.

www.mayahahto.net
Mayan esittely Finnconin sivuilla: Finnconin kuvittajat